dijous, 18 de juny del 2009

LA MESA DEL PARLAMENT AVORTA EL DEBAT SOBRE L'AUTODETERMINACIÓ

LA MESA DEL PARLAMENT AVORTA EL DEBAT SOBRE L'AUTODETERMINACIÓ

Fets com aquest mostren que només la mobilització ciutadana serà capaç d'assolir la majoria social i política sobiranista necessària que superi l'actual marc estatutari

La Mesa del Parlament ha desestimat admetre a tràmit la Iniciativa Legislativa Popular impulsada per l'Associació Catalunya Estat Lliure i Deumil.cat que vàrem entrar a Registre del Parlament de Catalunya el 6 de maig passat.

Estem convençuts que darrera la resolució unànime dels membres de la Mesa s'amaga una explícita voluntat política de negar-se a emprendre cap veritable debat sobre el nostre futur nacional. No entenem que els partits polítics nacionalistes i independentistes que reconeixen el dret d'autodeterminació als seus estatuts s'emparin en la Constitució espanyola per negar-se a discutir al Parlament el dret inalienable de la nació catalana a autodeterminar-se. Però encara és més estrany i difícil d'entendre l'excusa donada per la Mesa quan diu que el Parlament no té competències per decidir en relació a l'autodeterminació de la nació catalana, sobretot si tenim en compte que el propi Parlament en quatre ocasions ha aprovat resolucions en què referma la seva voluntat de no-renúncia a l'exercici del dret a l'autodeterminació de Catalunya.

També volem posar de manifest que l'aval d'una comissió promotora amb més de 10.200 adhesions, que representa la ILP que ha obtingut més suport popular en la història del nostre país, ha estat insuficient per a la Mesa del Parlament, i ens preguntem: què necessiten els nostres representants polítics per adonar-se que fets com aquest són el millor exemple per explicar la desafecció vers la política que provoca que més del 70% dels catalans estiguin insatisfets amb els polítics catalans.

Els propers dies avaluarem les accions que caldrà prendre en el futur immediat, però en tot cas fem una crida a tots els catalans que formen part de a Comissió Promotora de la ILP, a mostrar la seva repulsa a aquesta decisió i sumar-se a l'Acte de Sobirania, organitzat pel Grup Acte de Sobirania, que tindrà lloc el dia 27 de juny. El punt de trobava serà, entre les 5 i les 6 de la tarda, a l'Arc de triomf per marxar tot plegats cap al Parlament i exigir als nostres representants electes que ens explicitin si estan disposats a rectificar i fer un Acte de Sobirania que permeti reprendre un projecte de construcció de la nació catalana lliure, sobirana i independent.

Barcelona, 16 de juny del 2009



Notícies en premsa
http://politica.e-noticies.cat/el-parlament-rebutja-lautodeterminacio-30313.html
http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=3598486
http://www.avui.cat/cat/notices/2009/06/_el_rebuig_de_la_ilp_prova_que_no_hi_ha_cap_diputat_independentista_62876.php

FONT:

Catalunya Estat Lliure
10Mil per l'Autodeterminació

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada